top of page

אודות

מועדון הישראלי לנגני כלי נשיפה הוקם בשנת 1998 על ידי ברנדה אלוני והפך לעמותה שלא למטרות רווח על ידי ברנדה, איציק דקל ולינדה רנד, בשנת 2000 – עם עזרה של שלמה אלמוג ועמי זהבי. מטרת העמותה הנה לעודד נגני כלי נשיפה להיפגש ולנגן יחדיו מוסיקה קאמרית. העמותה מארגנת סדנאות נגינה של 2-3 ימים (פעמיים בשנה), ומפגשים של יום אחד (מספר פעמים בשנה) במקומות שונים בארץ. הסדנאות הארוכות מתקיימות בסופי שבוע, וכוללות לינה במקום וכן פעילויות חברתיות מגוונות. סדנאות כאלה התקיימו בעבר בזיכרון יעקב (בית דניאל), בכפר בלום, בקיבוץ נגבה ובקיבוץ צובה. בסדנאות משתתפים נגני כלי נשיפה וכן מספר נגני כלי קשת ופסנתרנים. סדנאות אלו מאפשרות לנגנים, ברמות שונות של נגינה ובגילאים שונים, "לקרוא מהדף" יצירות רבות בהרכבים מגוונים, בהנחיית מדריכים מקצועיים. חלק מההרכבים נפגשים מספר פעמים במהלך הסדנא וכשמדובר ביצירות מורכבות או בתפקידים מסוימים הדורשים הכנה מראש מקבלים חלק מהמשתתפים את התווים לביתם לפני מועד הסדנא.

 

מספר המשתתפים בסדנאות אלו הולך וגדל מסדנא לסדנא וטווח גילאי המשתתפים נע בין 13-80. בסדנא מסוג זה מתאפשר לנגנים להשתתף גם בביצוען של יצירות רבות משתתפים, להיפגש עם רפרטואר חדש ועם נגנים חדשים אשר לעתים קרובות הופכים לשותפים לנגינה גם מחוץ למסגרת הסדנא.

 

לשם מימון הסדנאות נעזרת העמותה הישראלית בקרן מיוחדת של העמותה הבינלאומית שבסיסה בארה"ב - Associated Chamber Music Players Inc. (ACMP). עמותה זו הוקמה כבר בשנת 1947, במטרה לעודד נגינה וזימרה של מוסיקה קאמרית. עמותה זו, גם היא ללא מטרות רווח ונתמכת על-ידי תרומות, מקשרת בין נגנים חובבים מכל העולם ומאפשרת להם לנגן יחדיו.

 

מארגנים את הסדנאות של ינשוף חברי הוועד. אנשים אלו עושים את מלאכתם בהתנדבות ומטרתם היחידה הנה לאפשר לנגני כלי נשיפה כמותם לנגן כמה שיותר יחדיו.  האווירה בסדנאות משקפת זאת היטב. במהלך ימי הסדנא שוררת אווירה של התרגשות והתלהבות רבה.

 

המועדון שואף כל העת להגדיל את מספר חבריו, להרחיב את היקף פעילותו ולקיים סדנאות נוספות, בנות יום אחד או יותר, וכן להעשיר את ספריית התווים שברשותו.

מקהלת החלילים

מקהלה יחידה  בישראל לחלילי צד מפיקולו ועד קונטרבס. המקהלה הוקמה ביוזמת ינשוף - המועדון הישראלי לנגני כלי נשיפה (ע"ר) . העמותה מעודדת הקמת הרכבים ברחבי הארץ ונגינה בכל כלי הנשיפה.

מייסד המקהלה בשנת 2014 ,מנצחה ומנהלה המוסיקלי הראשון היה אייל עין – הבר. עם פרישתו בשנת 2016 התמנתה הגר שחל למנהלת מוסיקלית ומנצחת. לאחרונה ניגנה המקהלה יחד עם ג'יימס וג'ין גאלאווי במשכנות שאננים.

המקהלה פועלת ומופיעה במשך כל השנה וחבריה מגיעים מכל קצוות הארץ ביניהם נגנים מנוסים ומורים לחליל.

קונצרט מקהלת החלילים יוני 2

חלילים

מקהלת הקלרינטים

מקהלת הקלרינטים "ינשוף" (בתרגום מאנגלית Clarinet Choir) הוקמה בשנת 2011 על ידי איציק דקל ובניהולו האדמניסטרטיבי ועל ידי שלומי רב-הון בניהולו המוזיקלי ובניצוחו.

זהו הרכב קלרינטים בלבד מקלרינט סופרן (שנמצא בשימוש בתזמורות סימפוניות או כלי נשיפה), הקלרינטים ה"רגילים", קלרינט אלט, קלירנט בס, קלרינט קונטרה אלט וקלרינט קונטרה בס.

מכלול מגוון עשיר זה של קלרינטים מניב מצלול עשיר המתקרב מאוד למצלול העוגב הכנסייתי.

מקהלות הקלרינטים נוסדו בעולם כבר בתחילת המאה ה20 בארצות הברית ובאירופה, אולם בישראל זהו האנסמבל הראשון והיחידי.

הרפרטואר כולל יצירות שנכתבו במקורן להרכב כזה ומעושר ביצירות שעובדו להרכב מתוך הרפרטואר הקלאסי והקל וכן ליווי סולנים נגני קלרינט (וגם מתוך חברי ההרכב) קרן יער, סקסופון, ובעתיד גם פסנתר, חליל וחצוצרה.

אנו מקפידים לכלול תמיד בתכנית יצירות שהולחנו על ידי מלחינים ישראלים.

ההרכב מונה כיום כעשרים נגנים, כשרובם נגנים חובבים המחוזקים על ידי שניים עד שלושה נגנים מקצועיים.

החזרות נערכות אחת לשבועיים בהרצליה בימי שישי לפני הצהריים במטרה להופיע באולמות, בתי ספר, בתי אבות וכו'.

בקיץ 2016 נסענו לסיור של שלושה קונצרטים בהולנד, התארחנו אצל נגני תזמורת חובבים מהעיר מרסן וניגנו בשיתוף איתם קונצרט בעיר וכן שני קונצרטים בשיתוף מקהלת הקלרינטים MO6 בערים ברדה ודלפט. 

לקראת העונה הבאה מתוכנן מפגש מוזיקלי ערבי-יהודי בו שלושה סולנים ערבים מהעיר לוד ינגנו בליווי הרכב הקלרינטים יצירות קלאסיות ויצירות מהתרבות הערבית, קטעים מתוך "סיפור הפרוורים" מאת לאונרד ברנשטיין, קונצ'רטו לבסון מאת מוצרט, מחרוזת משירי נחום היימן ועוד.  

קלרינטים
bottom of page